Thunderbird levelek archiválása

A levelek archiválására egy praktikus megoldás az Import Export Tools nevű kiegészítő használata. Segítségével az egyszeri telepítést követően bármikor könnyedén archiválhatja leveleit.

A telepítéshez először töltse le az Import Export Tools aktuális változatát a merevlemezére innen.

A Thunderbirdben az Alt billentyű megnyomásával előhozott menüből nyissa meg az Eszközök alatt található Kiegészítők pontot.

[Thunderbird_archive]

A kiegészítőkereső mező melletti beállítások gomb menüjéből válassza a Kiegészítő telepítése fájlból... pontot, és a megjelenő ablakban keresse meg a letöltött kiegészítőt.

[Thunderbird_archive]

Majd kattintson a Telepítés most gombra.

[Thunderbird_archive]

Az Import Export Tools a Thunderbird újraindítása után lesz telepítve, ezért kattintson a jobb felső sarokban megjelent Újraindítás most gombra.

[Thunderbird_archive]

Miután a Thunderbird újraindult, zárja le a Kiegészítők fület, a fül jobb oldalán lévő x segítségével.

[Thunderbird_archive]

Amennyiben a telepítés közben a rendszer hibát jelzet, kérjük ezt jelezze a HelpDesk munkatársainak.

Sikeres telepítést követően az archiválás bármikor, tetszőleges számú alkalommal elvégezhető, a kiegészítő újratelepítése nélkül.

Levelek exportálása

Kattintson jobb egérgombbal az archiválásra szánt levélmappára, majd a megjelenő menüben válassza az Importálás/Exportálás -> Mappa mindegyik üzenetének exportálása -> EML formátum opciót. A megjelenő ablakban válassza ki, hogy a rendszer hová mentse az adott könyvtárban lévő leveleket.

[Thunderbird_archive]

Ezt követően a megadott mappában elérhetőek lesznek az elmentett levelek.

Az exportálásnál választott EML formátum miatt az elmentett levelek más levelezőprogramba történő importálása is viszonylag egyszerűen megtehető.