EU roaming változás 2017.06.15-től

2017. június 15-től módosul az EU roaming szabályozás

  A fontosabb változások:
 • HANGHÍVÁS INDÍTÁSA roaming környezetben, (nem Magyarországról) az Európai Unió tagállamaiból valamint Andorra, Liechtenstein, Norvégia, Izland hálózataiból (továbbiakban EU) az Európai Unió tagállamaiba, az előfizető belföldi Díjcsomagja szerinti belföldi más mobil irányú (Telenor) alapdíjas hívás díja.
 • HANGHÍVÁS FOGADÁS az Európai Unió tagállamaiban: díjmentes
 • SMS KÜLDÉS roaming környezetben, (nem Magyarországról) az Európai Unió tagállamaiból az Európai Unió tagállamaiba: az Előfizető belföldi díjcsomagja szerinti más magyarországi hálózat (Telenor) irányába küldött alapdíjas SMS díja.
 • MMS KÜLDÉS: 18,1102 Ft/db (bruttó 23 Ft/db)
 • SMS FOGADÁS, MMS FOGADÁSaz Európai Unió tagállamain belül: díjmentes
 • LEBESZÉLHETŐSÉGET TARTALMAZÓ DÍJCSOMAGOK felhasználhatók EU roaming helyzetben az adott belföldi díjcsomagban meghatározott magyarországi alapdíjas irányba indított hívásokra (mivel a díjcsomagok belföldön is ebben az irányban biztosítják a lebeszélhetőséget).
 • AZ ELŐFIZETŐ BELFÖLDI DÍJCSOMAGJÁBAN BENNE FOGLALT PERCEK ÉS SMS-EK felhasználhatók EU roaming helyzetben is a magyarországi alapdíjas irányba indított hívásokra (mivel a díjcsomagok belföldön is ebben az irányban biztosítják a benne foglalt percek felhasználhatóságát).
 • FONTOS!
  A belföldi választható szolgáltatások, opciók, bónuszok, kedvezmények EU roaming helyzetben nem használhatók fel - ilyen például a Telemátrix csoporthívás, vagy a Partner3 Díjcsomag Vállalati Kedvezménnyel Limit opció, melyek csak belföldön értelmezett opciók - ha az adott opció leírásában a szolgáltató másképp rendelkezett, akkor a leírásnak megfelelőek az irányadók.
  A BENNE FOGLALT BELFÖLDI ADATMENNYISÉGET TARTALMAZÓ INTERNET DÍJCSOMAGOK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK FELHASZNÁLHATÓSÁGI SZABÁLYAI
 • A speciális (egyedi) hozzáférési ponttal (APN) rendelkező internet opció esetében a belföldi adatkeret nem használható fel EU helyzetben.
 • A 2GB-ot nem meghaladó internet csomagok esetében a díjban foglalt teljes adatmennyiség felhasználható EU-ban és belföldön is.
 • A 2 GB-nél nagyobb adatmennyiséget tartalmazó csomagok esetén az alábbi táblázat mutatja, mekkora adatmennyiség használható fel EU-n belül is:
  Díjban foglalt adatmennyiség összesen Ebből EU-ban és belföldön is felhasználható adatmennyiség* Kizárólag Belföldön felhasználható adatmennyiség
  4 GB 2 GB 2GB
  5 GB 3 GB 2 GB
  7 GB 4 GB 3 GB
  12 GB 6 GB 6 GB
  25 GB 7 GB 18 GB
  45 GB 12 GB 33 GB
  70 GB 20 GB 50 GB

  *EU-ban roaming helyzetben az adatmennyiség elérését követően az adatforgalmazás leállításra kerül

ADATFORGALMI ÉRTESÍTŐ
Business Net szolgáltatások esetében, Belföldi felhasználás esetén először a kizárólag belföldön felhasználható adategyenleg fogy el, ezt követően kerül felhasználásra a belföldön és EU-ban is felhasználható egyenleg. A fenti két egyenleg felhasználásáról külön értesítés kerül kiküldésre.