Tájékoztató az egyetemi mobiltelefon flottában lévő előfizetésekkel kapcsolatban

A Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. DKÜ) által lefolytatott közbeszerzési eljárás eredményeként 2021. február 5-től új mobiltelefonos keretszerződés lépett hatályba.
Az új szerződésben lévő díjcsomagok részben térnek el az előző szerződésben szereplőktől.
A régi és új szerződések közötti automatikus áthordozás az elmúlt hónapokban megtörtént. Ezen időszak gyakorlati tapasztalatai alapján szeretnénk tájékoztatni a mobiltelefon flotta használóinkat, hogy mire érdemes figyelni az egyes területeken.

A régi KEF-ben "Alap" illetve "Emelt" kategóriába sorolt beszédet és adatot is tartalmazó előfizetéseket az új DKÜ-s keretmegállapodásban VIP-nek nevezett díjcsomagra váltottuk.
Ennek havi előfizetési díja: bruttó 1878 Ft.
Tartalma:
Belföldön korlátlan beszélgetés, és SMS küldés bármely szolgáltató irányába, valamint korlátlan net használat, amit a szolgáltató 200 GB-ban maximált.
EU-n belül a beszéd roaming korlátlan, a net roaming maximum 20 GB.
A nemzetközi irányba, így az EU-ba is menő hívások díja a szolgáltatói ÁSZF-ben szereplő díjakból 80%-os kedvezménnyel számolódik.

A régi KEF-ben meglévő "Adat" előfizetések Alap díjcsomagba kerültek.
Ennek havi előfizetési díja: bruttó 145,8 Ft.
Ez a csomag 1 GB net használatot tartalmaz, a további adatforgalom díja: 31.5 Ft Gb-onként

Azoknál a használóinknál akik 60 GB felett forgalmaztak érdemesebb volt átváltani a VIP csomagra, amit megtettünk.

Az új DKÜ-s keretmegállapodásban egyik díjcsomagban sincs lehetőség az előfizetés használatával mobillal történő parkolásra és a mobil vásárlásra, valamint digitális tartalom vásárlásra.

Az EU-ba és egyéb országokba kezdeményezett nemzetközi beszéd hívásokra és SMS küldésre a szolgáltatói ASZF-ben szereplő díjakból 80%-os kedvezményt kapunk. Ennek ellenére ez is jelentős túlforgalmazásokat tud eredményezni, amit minden esetben a dolgozóra terhel az Egyetem.
Az EU-n kívüli MobilNet használat nehézkes, országonként jelentős eltéréseket tartalmaz és a kedvezmények ellenére is NAGYON KÖLTSÉGES!
Javasoljuk a helyi szolgáltatóknál az adott országban megvásárolható adat-előfizetéseket használni, illetve elsődlegesen célszerű a helyi WI-FI hálózatokat igénybe venni.

Az egyes díjcsomagok részletezését a mellékelt táblázat tartalmazza.

Amennyiben további kérdések merülnek fel az előfizetésekkel kapcsolatban, azt küldjék meg a helpdesk@uni-mate.hu-ra.

PDF ikon DKÜ árlista 2021.02-től

Tags: