OneDrive Fájlok másolása Mover segítségével

Ennek nagy előnye a OneDrive Másik fiók hozzáadás/Fájlok másolása megoldáshoz képest, hogy nem terheli a számítógépünk háttértárát a másolással, mert a weben megold mindent.

1. Írja be a böngésző címsorába a weboldal címét: mover.io Miután az oldal betöltődött kattintson a LOGIN gombra.

[mover]

2. A következő lapon kattintson a Sign in with Microsoft gombra.

[mover]

A bejelentkező felületen a felhasználónév mezőbe az új - @uni-mate.hu felhasználói nevét írja be (például: Abc1234@uni-mate.hu vagy neptunkod@uni-mate.hu), valamint a hozzá tartozó jelszót.

[mover]

3. A Mover alkalmazás engedély kér, hogy hozzáférhessen az adataihoz. Kattintson az Elfogadás gombra az engedély megadásához. (Ha nem ad engedélyt az alkalmazásnak, az adatait nem fogja tudni átmásolni.)

[mover]

4. Az alkalmazás betöltődése után a Step 1: Select source oszlopban kattintson az Authorize new connector gombra.

[mover]

A következő lapon válassza ki a OneDrive for Business (Single user) melletti Authorize gombot.

[mover]

5. A következő lapon lehetőségünk van elnevezni a kapcsolatot (connector-t). A jobb áttekinthetőség érdekében javasolt megtenni. A Display Name mezőben adhatunk nevet a kapcsolatnak (pl. OneDrive-SZIE), majd kattintsunk az Authorize gombra. Adjuk meg a forrás fiók bejelentkezési adatait (a felhasználói név legyen a @szie.hu, @hallgato.uni-szie.hu vagy a @phd.uni-szie.hu e-mail cím).

[mover]

Ezt követően újra adjunk engedélyt az alkalmazásnak az adatok kezeléséhez az Elfogadás gombra kattintással.

[mover]

6. Ha eddig mindent jól csináltunk akkor a forrás OneDrive fiókunkban lévő adatok láthatóvá válnak.

[mover]

7. A Step 2: Select destination oszlopban hajtsuk végre újra a 4-5. pontokban leírtakat azzal a különbséggel, hogy a cél fiókba jelentkezzünk be (az új Abc1234@uni-mate.hu vagy neptunkod@uni-mate.hu). Sikeres belépés után látható, hogy betöltődött a cél OneDrive fiók tartalma (valószínűleg üres).

[mover]

8. A másolás megkezdése előtt győződjünk meg róla, hogy forrás (source) és cél (destination) oszlopokban a megfelelő fiókokkal jelentkeztünk be. A másolási folyamatot a Start copy gombra kattintással tudjuk elindítani.

[mover]

A lap folyamatosan frissül és látható, hogy hol tart a másolási folyamat.

[mover]

A sikeres másolási folyamatot a Status oszlopban megjelenő Success felirat jelzi.

[mover]

9. Jelentkezzünk be a cél OneDrive fiókba (lehetőség szerint egy másik böngészőprogramban vagy egy privát/inkognitó ablakban) és ellenőrizzük, hogy valóban sikeres volt-e a másolás.

10. Amennyiben több különböző e-mail címmel (pl. @ke.hu, @etk.szie.hu, @fh.szie.hu, @gfh.szie.hu, @gtk.szie.hu, @kertk.szie.hu, lib.szie.hu, @mkk.szie.hu, @tajk.szie.hu) is használtunk a OneDrive-ot akkor ha a forrás (source) oszlopban ezekkel a fiókokkal is tudunk új kapcsolatot (connector-t) beállítani a 4-5. lépésekben leírtak szerint és így ennek (ezeknek) a fióknak (fiókoknak) a tartalmát is át tudjuk másolni.

11. A másolás befejeztével a kijelentkezéshez kattintsunk a jobb felső sarokban a felhasználói nevünkre, majd válasszuk a megjelenő lapon a Logout menüpontot.

[mover]

Ha a másolás befejezése után nem jelentkezünk ki rögtön akkor lehetőségünk van törölni a Mover.io oldalon regisztrált fiókunkat. Ha a jobb felső sarokban a felhasználó nevünkre kattintunk, a megjelenő lapon a Leave mover menüpontot választjuk és a Delete account gombra kattintunk. A fiókunk törlése után az alkalmazás automatikusan kijelentkeztet.

[mover]