MATE VPN telepítés menete egyetem tulajdonában lévő számítógépre

1. Klikkeljen jobb egér gombbal a „START” menü ikonra a bal alsó sarokban, majd válassza a FUTTATÁS menüpontot ball egér gombbal


2. Írja be a „cmd” betűkombinációt, majd klikkeljen az OK gombra


3. Írja be a következő utasítást – hostname –, majd nyomjon egy enter gombot. A következő sorban megjelenő munkaállomás nevet kérem jegyezze fel, mert erre szüksége lesz az IT-s kollégáknak.


4. Az előző ablakot kérem zárja be, majd nyissa meg a https://vpn.uni-mate.hu oldalt egy böngészőben.


5. Lépjen be a MATE-s azonosítójával és a https://joker.uni-mate.hu oldalon beállított jelszavával. Sikeres belépés után töltse le a Sophos VPN telepítő file-ját:6. Jobb egér gombbal klikkeljen a fájlra és válasszuk a kivágás menüpontot.


7. A bal oldali oszlopban válassza ki az Ez a gép ikont, majd az ablak jobb oldalán klikkeljen duplán a „Helyi lemez (C:)”-re.


8. Hozzon létre egy INSTALLS nevű mappát a „C” meghajtón. Ezt a jobb egér gomb megnyomásával a legördülő menüben az ÚJ / MAPPA gomb rákattintásával érheti el.


9. Illesszük be a fájlt a „C:\INSTALLS könyvtárba”


10. Vegye fel a kapcsolatot a MATE Informatikai Igazgatóság munkatársaival a helpdesk@uni-mate.hu email címen. Kérem írja meg email-ben, hogy az általunk kezelt munkaállomáson VPN-t szeretne igényelni. Írja bele az email-be a dokumentáció elején feljegyzett munkaállomás nevét is! További lépéseket emial-ben küldjük meg.