Zoom - online használat

Navigációs menü

Zoom online

A Zoom weboldalára ellátogatva, a jobb felső sarokban érjük el a bejelentkezés menüpontot vagy a regisztráció menüpontját. Meeting ID vagy LINK birtokában, a JOIN A MEETING menüpontra kattintva is tudunk meetinghez csatlakozni.

Regisztráció leíráshoz kattintson ide.

Bejelentkezésnél az e-mail fiók és a hozzá tartozó jelszó megadásával tudjuk a fiókunkat elérni.

Az oldalra belépve bal oldalt a Meetingsre kattintva tudjuk beszélgetéseinket szerkeszteni vagy létrehozni.

Az alábbi képen a középen lévő nagy területen láthatóak a közelgő meetingek. Jobb oldalt a Schedule a Meeting gombra kattintva tudunk új meetinget létrehozni.

Meeting létrehozásakor meg kell adjunk meeting elnevezést, időpontot, esetleges időtartamot, és a Security részen vagy jelszavas meetinget, tehát az előre megadott jelszó kiküldésével tudjuk a résztvevőknek biztosítani a meetinghez való csatlakozást, vagy Waiting Room funkciót használunk, amivel mindenki a link birtokában be tud a beszélgetésbe csatlakozni, de egy váróba kerülnek, ahonnan a Meetinget vezető személy jóváhagyásával tudnak ténylegesen résztvenni a beszélgetésbe.

A Meeting ID segítségével, ahogy a Zoom asztali leírásában is szerepel, közvetlenül be tudunk csatalkozni beszélgetésbe. Ezt az ID-t érdemes megőrizni, és legyünk óvatosak, hogy kinek adjuk meg. A passcode-ot, azaz a beszélgetéshez tartozó jelszót is meg tudjuk jeleníteni, és akár másolással el tudjuk küldeni a beszélgetéshez csatlakozni akaróknak.
Az invite link hasonlóképp mint a Meeting ID, közvetlen csatlakozást biztosít a beszélgetéshez. Ezt a linket, a jobb oldalt lévő nyíllal jelölt részen ki tudjuk másolni és kísérő üzenettel el tudjuk küldeni.

A meeting elindítása után kattintsunk az Alkalmazás kiválasztására.

Jelöljük ki az előre telepített Zoom asztali verzióját. Az alkalmazás, ha telepítve van, itt automatikusan meg fog jelenni.

Csatlakozzunk a meetinghez hanggal.

A beszélgetésbe belépve láthatóvá válnak a többi résztvevő élő kameráinak felvételei.(A mi képünk esetében itt épp senki nem tartózkodik rajtunk kivül a beszégletésbe és a mi kameránk is ki van kapcsolva, így egyszerűen egy fekete képet látunk.)
A bal alsó sarokban lehet ki- és bekapcsolni a mikrofont és a kamerát, középen meg lehet tekinteni a beszélgetésben résztvevő személyeket, meg lehet jeleníteni a chat felületet, és képernyő megosztást tudunk létrehozni, amivel a saját képernyőnket osztjuk meg a résztvevőkkel, így például prezentációt tudunk tartani. A jobb alsó sarokban az End gombbal be tudjuk fejezni a meetinget.

 

Helpdesk

Hibabejelentés: helpdesk@uni-mate.hu vagy az alábbi oldalon.