MATLAB - Telepítés

Navigációs menü

MATLAB - Telepítés

Ebben a segédanyagban csak Windows operációs rendszeren készült képek szerepelnek, mivel a MATLAB telepítésének lépései megegyeznek mind Windows, mind macOS operációs rendszerek esetén.

1. Indítsa el a letöltött telepítőkészletet. A megjelenő ablakban adja meg az egyetemi e-mail címét, amivel regisztrált és kattintson a Next gombra.

2. Gépelje be a regisztráció során megadott jelszót és a Sign in gombra kattintva jelentkezzen be az alkalmazásba.

3. Az alkalmazás telepítéséhez el kell fogadni a license feltételeket. Ehhez válassza a Yes opciót, majd kattintson a Next gombra.

4. A következő ablakból lépjen tovább a Next gombra kattintva.

5. Amennyiben a rendszer nem tölti ki automatikusan, adjon meg egy felhasználói nevet (pl. a rendszerbe bejelentkezett felhasználó nevét) és kattintson a Next gombra.

6. A Next gombra kattintva hagyja jóvá a telepítési útvonalat. (Amennyiben kívánja, a Browse gombra kattintva választhat más telepítési útvonalat.)

7. Válassza ki a telepítendő komponenseket és kattintson a Next gombra.

8. Lehetősége van tapasztalatokat küldeni a MATLAB fejlesztéséhez. Ehhez pipálja ki az Improve MALAB by sending user experience information to MathWorks nevű checkbox-ot. Windows operációs rendszer esetén lehetősége van kiválasztani, hogy kíván-e parancsikont elhelyezni az asztalon. A folytatáshoz kattintson a Next gombra.

9. A következő ablakban a Begin Install gombra kattintva megkezdődik a szükséges fájlok letöltése és telepítése.

Az adatok letöltése az Internet sebességétől és a kiválasztott komponensek számától függ.

10. A letöltés és telepítés végeztével a Close gombra kattintva bezárhatjuk a telepítőt.

Helpdesk

Hibabejelentés: helpdesk@uni-mate.hu vagy az alábbi oldalon.