Hibrid tanterem - Ütemezett értekezlet

Navigációs menü

Ütemezett értekezlet létrehozása

Indítsa el a Teams alkalmazást és kattintson bal oldalon a Naptár ikonra.

Válassza ki a naptárban a kívánt dátumot.

Adja meg az értekezlet címét, kezdő és záró időpontját, majd hívjon meg az értekezletre/órára egy személyt vagy válasszon ki egy helyszínt. A Hely kiválasztása mezőbe való kattintáskor megjelenik az előzőekben kiválasztott campus termeinek listája. Itt a campus nevére kattintva visszaléphet a campusok listájára.

A helyszín kiválasztása után üzenetet is írhat a meghívóba.

Válassza ki a campust, majd a keresett termet. A példában a Georgikon Campus Kari Tanácsterme került kiválasztásra.

A Teams-en keresztül kiválasztani kívánt termet minden esetben szükséges a Neptunban is lefoglalni, mivel a Teams-ben elvégzett terem kijelölés nem egyenértékű a Neptunban végrehajtott teremfoglalással.

A jobb felső sarokban lévő Mentés gombra kattintáskor létrejön az ütemezett esemény a naptárban.

Az esemény szerkesztéséhez kattintson az eseményre, majd a megjelenő ablakban a Szerkesztés gombra.

Módosítható a cím, az üzenet, az időpontok és a meghívottak névsora, illetve hozzáadhat új helyszínt is az értekezlethez, valamint lehetőség van az értekezlet beállításainak módosítására.

Az értekezlet beállításainak módosításához kattintson az Értekezletbeállítások lehetőségre. Az értekezlet beállításai ablak az alapértelmezett böngészőprogramban egy új lapon nyílik meg. Az elvégzett módosításokat a Mentés gombbal véglegesítheti, majd böngészőlap bezárható.

888888

Ha végrehajtotta a szükséges változtatásokat, kattintson a Frissítés küldése gombra. Ekkor a meghívottak egy újabb értesítést kapnak az eseménnyel kapcsolatos adatok módosulásáról.

Az új adatok láthatók a naptárban lévő bejegyzésen is.

Ha az értekezletnek/előadásnak választott helyszínt, akkor a termekben kiépített Teams rendszer asztali kezelőjén megjelenik az ütemezett értekezlet címe, időpontja és a szervező neve. Az értekezletet elindítani az esemény melletti Bekapcsolódás gomb kiválasztásával lehetséges.

Folyamatban lévő értekezlet esetén a kezelőn a következőhöz hasonló kép jelenik meg:

A Teams-ből már jól ismert ikonokkal van lehetőség:

  • a kamera és a mikrofon ki- és bekapcsolására,
  • valamint a képernyő megosztás ki- és bekapcsolására. A Newline kijelzőn megjelent tartalmat tudjuk megosztani. Pl. saját eszközhöz csatlakoztatott HDMI kábelen keresztül vagy a kijelzőhöz csatlakoztatott pendrive-ról.
  • „Jelentkezésre”,
  • a kontroll monitoron megjelenő kép változtatására,
  • a hangerő szabályozására és a hívás befejezésére.

A kontroll monitoron három különböző nézet választható. Alapértelmezetten az interaktív táblán megjelenített kép jelenik meg (3. lehetőség).

Galéria elrendezésben (1. lehetőség) a felhasználókat négyzetes elrendezésben teszi egymás mellé, oly módon, hogy elsőbbséget élveznek azok, akiknek a kamerája be van kapcsolva.
Kombinált nézetben (2. lehetőség) az interaktív tábla kijelzőjének tartalma jelenik meg és alatta kicsiben a résztvevők egymás mellett.

Helpdesk

Hibabejelentés: helpdesk@uni-mate.hu vagy az alábbi oldalon.