Hibrid tanterem - Hívás indítása

Navigációs menü

Hibrid tanterem hívás indítás

Abban az esetben ha nem ütemeztünk be előre értekezletet, az asztalon lévő központi kezelőpanelen válasszuk az Új értekezlet pontot.

A megjelenő mezőbe kezdjük el begépelni a felhívni kívánt személy vagy másik terem nevét. A megjelenő listából válasszuk ki a keresett személyt vagy termet. A meghívottakat egyesével kell kikeresni és hozzáadni a listához a név kiválasztásával.

A meghívottak kiválasztása után nyomjuk meg a Meghívás gombot. Ekkor, ha a kiválasztottak fogadják a hívásunkat, elindul az értekezlet.

Folyamatban lévő értekezlet esetén a kezelőn a következőhöz hasonló kép jelenik meg:

A Teams-ből már jól ismert ikonokkal van lehetőség:

  • a kamera és a mikrofon ki- és bekapcsolására,
  • valamint a képernyő megosztás ki- és bekapcsolására. A Newline kijelzőn megjelent tartalmat tudjuk megosztani pl. saját eszközhöz csatlakoztatott HDMI kábelen keresztül vagy a kijelzőhöz csatlakoztatott pendrive-ról.
  • „Jelentkezésre”,
  • a kontroll monitoron megjelenő kép változtatására,
  • a hangerő szabályozására és a hívás befejezésére.

A kontroll monitoron három különböző nézet választható. Alapértelmezetten az interaktív táblán megjelenített kép jelenik meg (3. lehetőség).

Galéria elrendezésben (1. lehetőség) a felhasználókat négyzetes elrendezésben teszi egymás mellé oly módon, hogy elsőbbséget élveznek azok, akiknek a kamerája be van kapcsolva.
Kombinált nézetben (2. lehetőség) az interaktív tábla kijelzőjének tartalma jelenik meg és alatta kicsiben a résztvevők egymás mellett.

 

Helpdesk

Hibabejelentés: helpdesk@uni-mate.hu vagy az alábbi oldalon.